Ралица Симеонова, която е от учредителите на партията на Стефан Янев

...
Ралица Симеонова, която е от учредителите на партията на Стефан Янев
Коментари Харесай

Много важен човек за Стефан Янев напусна партията му в деня на нейното учредяване

Ралица Симеонова, която е от учредителите на партията на Стефан Янев " Български напредък " разгласи в обществената мрежа " Facebook ", че няма по какъв начин да бъде част от план, който е " обект на нездравословен интерес и се цялостни със странни партийни парчета и компрометирани персони ".

Симеонова е политолог, някогашен специалист " Сигурност и защита " в две президентски администрации – на Росен Плевнелиев и на Румен Радев. Началник на политическия кабинет на Стефан Янев, до момента в който беше длъжностен министър председател, тя беше считана за неговата дясна ръка.

Припомняме, че партията на някогашния длъжностен министър председател и министър на защитата Стефан Янев " Български напредък “ би трябвало да бъде учредена през днешния ден, на 19 юни. Сред по-известите лица в Инициативния комитет са: някогашната служебна министърка на районното развиване Виолета Комитова, Поли Карастоянова, Георги Самандов и Пламен Моллов.

Ето какво гласи публикацията на Симеонова:

Скъпи другари,

Много от вас ми пишат, че се опасяват да не бъдат излъгани още веднъж. Много от вас преглеждат " Български напредък “ като опция на компрометираното политическо статукво. И той в действителност беше умислен като опция, като образец за това по какъв начин се прави един сходен партиен индивид. Когато се ангажираш с политически формат, в който са фокусирани толкоз доста очаквания и упования, отговорността е голяма.

Поне от моя позиция е по този начин. Защото за мен хората не са просто някакъв електорат. Не виждам на тях като на инструмент, който да ми обезпечи опция да съм някъде или да получа нещо. За мен хората и общността са крайната цел на политиката. Последната би трябвало да обслужва точно тях, техните ползи и техните потребности.

За положително или за неприятно една от главните ми черти е, че съм прекомерно директна, открита и от време на време леко последна в отстояването на правилата, които считам за верни. И доста съществено се отнасям към уговорките, които поемам. А дадох обещание да не неистина и да не спекулирам с доверието на хората, които ми имат вяра.

Вече имах опция да подчертая, че главен проблем в новата групировка " Български напредък “ е кадровият и той, за жалост, не ми наподобява решим, не и към днешна дата. Формацията е обект на нездравословен интерес и се цялостни със странни партийни парчета и компрометирани персони.

Кадровите решения са доста значими, тъй като в последна сметка концепциите се осъществят от хора. Ето за какво, реших, че няма по какъв начин да бъда част от този план, посредством който аз, в персонално качество, не мога да извърша главния си ангажимент, т.е. не мога да подсигурявам, че няма да бъдете излъгани и предадени за следващ път.

Принципите са над всичко, тъй като те осмислят всяка идея, като й придават действителна стойност и тежест. Винаги съм се опитвала да не отстъпвам правилата, в които имам вяра, без значение от евентуалните последици. За мен достойнството, достолепието, истината, родолюбието и справедливостта не са клишета. Компромис с тях не мога да направя, тъй като държа съвестта ми да е чиста. Вложих доста сила, старания, страсти и персонални средства през последните месеци, само че една птичка пролет не прави, нито две, нито три...

Благодаря на свестните хора, с които работих до момента и с които се опитахме да вкараме качество и свястно наличие в този план. За страдание, не сме сериозна маса. Все отново поисквам триумф и нека последователно форматът да се почисти от плявата, да стане витален и да способства за положителното на България. Аз пък ще се веселя на свободата да показвам намерено гражданската си позиция, както е било постоянно до момента.

Пиша горното, с цел да няма непотребни спекулации за какво не съм на Учредителното заседание през днешния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР